Esimerkkejä maailmalta: Mud Jeans

Esimerkkejä maailmalta: Mud Jeans

Mud Jeans on hollantilainen farkkumerkki, jolla on vahva fokus kiertotaloudessa. Yrityksen tavoitteisiin lukeutuukin 100 % kiertotalous vuoteen 2025 mennessä sekä ensimmäisten täysin kuluttajilta peräisin olevasta kierrätysdenimistä valmistetut farkut. Tällä hetkellä farkkutuotteiden materiaalista 20 – 40 % on kierrätettyä puuvillaa ja loput neitseellistä luomupuuvillaa. Lisäksi osassa tuotteista käytetään pientä määrää elastaania joustavuuden aikaansaamiseksi.

Mud Jeansin mission keskiössä on kiertotalouden mukainen suunnittelu. Tuotteissa yksinkertaisuus on tärkeää ja materiaaleina käytetään vain luomu- tai kierrätettyä puuvillaa. Elastaania käytetään vähissä määrin, jotta tuotteiden kierrätettävyys jatkossa on taattu. Myös esimerkiksi napit ovat kierrätettävää, 100% ruostumatonta terästä. Farkuissa monesti nähtävän nahkaisen bränditunnuksen Mud Jeans on paremman kierrätettävyyden vuoksi korvannut printillä.

Tuotesuunnittelun lisäksi myös liiketoimintamallissa on huomioitu kiertotalous. Mud Jeans tarjoaa farkkujen ostamisen ohella vuokraus-vaihtoehtoa. He myös kannustavat palauttamaan käytetyt farkut takaisin yritykselle, ja ensimmäisen vuoden ajan ostosta tai vuokrauksesta he tarjoavat myös ilmaisen korjauspalvelun.

Mud Jeans pyrkii vastuullisuuteen kokonaisvaltaisesti ja koko tuotantoketjun läpi. Vaikutustaan he parantavat mm. yhteistyökumppaneiden ja uusien teknologioiden avulla. Lue lisää ja inspiroidu Mud Jeansistä täältä!