Esimerkkejä maailmalta: Teemill

Esimerkkejä maailmalta: Teemill

Englantilainen Teemill on teknologiaperusteinen vaateyritys, joka on luonut kiertotalouden mukaisen tuotantoketjun t-paitojen valmistukseen ja avoimen nettialustan tämän hyödyntämiseen. Heidän toimintansa perustana on nopea, joustava tuotantomalli ja siihen yhdistetty integroitu verkkokauppa. Heidän verkkoalustansa on ilmaiseksi käytettävissä, ja sen kautta kuka tahansa voi perustaa oman vaatebrändin ja verkkokaupan personomalla Teemilliltä tilattavia t-paitoja omilla printeillään.

Teemilliltä tilattavat t-paidat valmistetaan luomupuuvillasta ja ne on suunniteltu alusta loppuun palautettavaksi yritykselle käyttöikänsä päässä. Palautetut t-paidat kierrätetään takaisin kuiduksi ja käytetään uusien t-paitojen valmistukseen. T-paidat printataan aina tilauksesta – reaaliajassa – jolloin ylituotannolta vältytään. Tuotannossa myös käytetään uusiutuvaa energiaa. Printtien osalta kierrätettävyys on huomioitu käyttämällä helpommin poistettavaa, joskin kalliimpaa mustetta.

Teemillin avoin teknologia mahdollistaa kiertotaloutta edistävän tuotantoketjun saavutettavuuden. Lue lisää Teemillistä täältä.